Bemutatkoz√°s

    Keszthely v√°ros √≥vod√°i egy nevel√©si int√©zm√©nyt k√©peznek, mely int√©zm√©ny egy k√∂zponti √≥vod√°val √©s √∂t tag√≥vod√°val mŇĪk√∂dik.
Alapelveink, nevel√©sfiloz√≥fi√°nk azonos. A gyermekk√∂zpont√ļ, szeretetteljes, csal√°dias l√©gk√∂rt hirdetj√ľk, melyben a gyermekeket egy√©ni k√©pess√©geik szerint nevelj√ľk, fejlesztj√ľk. A gyermekek testi-lelki gondoz√°s√°t, √©rzelmi biztons√°guk megteremt√©s√©t √©s a szocializ√°ci√≥ min√©l teljesebb kibontakoztat√°s√°t hangs√ļlyozzuk – term√©szetesen – a csal√°di nevel√©ssel egy√ľtt.
Nevel√©si   programunk olyan √©letfeladat teljes√≠t√©s√©re orient√°l, amelyben a gyermekek megtanulnak eligazodni az ŇĎket k√∂r√ľlvevŇĎ k√∂rnyezetben, megtanulnak besz√©lni, tev√©kenykedni, egy√ľttmŇĪk√∂dni, mik√∂zben  k√ľl√∂nf√©le viselked√©sform√°kat saj√°t√≠tanak el. Mindezt j√≥l szervezett tev√©kenys√©ggel, nevelŇĎi seg√≠ts√©ggel, a mindennapi √©let felt√©teleivel √©s eszk√∂zeivel biztos√≠tjuk.
Nevel√©s√ľnk a gyermekek alapvetŇĎ tev√©kenys√©g√©re, a j√°t√©kra, mozg√°sra, a k√∂rnyezŇĎ vil√°g tev√©keny megismer√©s√©re, a kommunik√°ci√≥ra, a mes√©re √©s nem utols√≥ sorban mŇĪv√©szi √©lm√©ny-ny√ļjt√°sra √©p√≠t.
NevelŇĎi √©s alkalmazotti k√∂z√∂ss√©g√ľnk stabil. Az int√©zm√©ny √©l√©n int√©zm√©nyvezetŇĎ √°ll. Ezen k√≠v√ľl 1 fŇĎ √°ltal√°nos helyettes, valamint 54 fŇĎ fŇĎiskolai v√©gzetts√©ggel rendelkezŇĎ √≥vodapedag√≥gus,  37 fŇĎ - a nevelŇĎ munk√°t k√∂zvetlen√ľl seg√≠tŇĎ – dajka; valamint 9 fŇĎ pedag√≥giai asszisztens √©s 3 fŇĎ irodai dolgoz√≥ v√©gez napr√≥l-napra lelkiismeretes, elk√∂telezett, szakmai tapasztalatokban gazdag munk√°t.
A gyermekek nevel√©s√©ben √≥vod√°nk pszichol√≥gusa seg√≠ti a szakmai munk√°nkat, ny√ļjt seg√≠ts√©get a sz√ľlŇĎknek √©s gyermekeknek.
Logop√©dus, fejlesztŇĎ - gy√≥gypedag√≥gus seg√≠ti a szakszerŇĪ munk√°t.
Nevel√©si szeml√©let√ľnk √©s m√≥dszereink j√≥ gyakorlat√°ra a sz√ľlŇĎi bizalom, √©s az √≥vod√°k f√©rŇĎhely√©nek kihaszn√°lts√°ga a garancia.
Nyitottan √©s √∂r√∂mmel v√°rjuk az √©rdeklŇĎdŇĎ sz√ľlŇĎket, gyermekeiket, √©s term√©szetesen a kapcsolataikat bŇĎv√≠teni sz√°nd√©koz√≥ koll√©g√°kat is.

"Mik√∂zben megpr√≥b√°lunk mindent megtan√≠tani gyermekeinknek az √©letrŇĎl, gyermekeink megtan√≠tj√°k nek√ľnk, hogy mirŇĎl is sz√≥l az √©let."

                                                                       (Angela Schwindt)

 [KezdŇĎlap]   [Bemutatkoz√°s]   [Dokumentumok]   [Seg√©danyagok]   [T√°j√©koztat√≥k]   [K√∂z√©rdekŇĪ adatok]