Utolsó módosítás:

2023. m√°rcius 13., h√©tfŇĎ

Gagarin utcai óvoda

√úDV√ĖZ√ĖLJ√úK A KESZTHELYI √ČLETFA √ďVODA
GAGARIN UTCAI TAG√ďVOD√ĀJ√ĀNAK HONLAPJ√ĀN

‚ÄěA gyerek olyan, mint a pillang√≥ a sz√©lben:
egyesek magasabbra sz√°llnak, mint m√°sok,
de mindegyik√ľk legjobb tud√°sa szerint rep√ľl.
Mi√©rt hasonl√≠tan√°nk h√°t √∂ssze ŇĎket?
Mindegyik m√°s.
Mindegyik k√ľl√∂nleges.
Mindegyik gy√∂ny√∂rŇĪ!”

(ismeretlen szerzŇĎ)

√ďvod√°nk a v√°ros d√©li r√©sz√©n helyezkedik el, kellemes k√∂rnyezetben a v√°ros egyetlen b√∂lcsŇĎd√©je, a Cs√°ny-Szendrey √ĀMK √©s a k√∂z√©piskolai koll√©gium szomsz√©ds√°g√°ban.

Udvarunk mely k√©t r√©szbŇĎl tevŇĎdik √∂ssze, t√°gas, nagy f√°kkal √°rny√©kolt, melyen vizesblokk is tal√°lhat√≥. A gyermekek mozg√°sig√©ny√©nek kiel√©g√≠t√©s√©re a nagy minden ig√©nyt kiel√©g√≠tŇĎ udvarunkon k√≠v√ľl, a j√≥l felszerelt tornaterm√ľnk is hozz√°j√°rul.
√ďvodai nevel√©s√ľnk folyamat√°ban - 4 csoportban 100 f√©rŇĎhelyen – vegyes √©letkor√ļ csoportokba fogadjuk a gyermekeket.
NevelŇĎtest√ľlet√ľnket, mely 8 √≥vodapedag√≥gusb√≥l √°ll, a meleg, elfogad√≥, gyermeket tisztelŇĎ, hum√°nus, okosan szeretŇĎ magatart√°s vez√©rli. Oktat√≥-nevelŇĎ munk√°nk seg√≠tŇĎje, a 4 fŇĎ k√©pes√≠tett dajka √©s 1 fŇĎ pedag√≥giai asszisztens. Mindny√°jan azonos nevelŇĎi √©rt√©keket vallunk. A gyermekek ir√°nt t√°masztott ig√©nyeink √©s elv√°r√°saink egys√©gesek.
√ďvod√°nk √©letm√≥dj√°nak megszervez√©s√©ben folyamatos, rugalmas napirendi keret biztos√≠tja a legmegfelelŇĎbb felt√©teleket.
A gyermekekkel val√≥ foglalkoz√°s, szem√©lyis√©g√ľk kibontakoztat√°s√°hoz, fejlŇĎd√©s√©hez val√≥ hozz√°j√°rul√°s, a nap minden szakasz√°ban v√°ltozatos tev√©kenys√©gek k√∂zben t√∂rt√©nik.
 

NevelŇĎmunk√°nk rendezŇĎi elvei

  • j√°t√©koss√°g, folyamatoss√°g, rugalmass√°g
  • a gyermek egy√©ni saj√°toss√°gaira √©s fejlŇĎd√©si temp√≥j√°ra √©p√≠tett k√©pess√©g fejleszt√©se nyugodt, szeretetteljes l√©gk√∂rben
  • √©rt√©kek megŇĎrz√©se, hagyom√°nyok tisztelete √©s √°t√∂r√∂k√≠t√©se

Olyan óvodai élet kidolgozásán fáradozunk, amelyben a gyermekek alapigénye:

  • biztons√°g√©rzet
  • szeretet√©rzet
  • v√©detts√©g biztos√≠tva van.

Term√©szetes m√≥don fogadjuk el a m√°ss√°got. √ďvod√°nk √©vek √≥ta fogadja a saj√°tos nevel√©si ig√©nyŇĪ gyermekeket.

A 2019/2020-as nevel√©si √©vtŇĎl kezdve az √Ėr√∂k√∂s Boldog √ďvoda c√≠m birtokosai lett√ľnk. √ďvodapedag√≥gusaink ennek keret√©n bel√ľl ‚ÄěBoldogs√°g√≥ra” j√°t√©kos tev√©kenys√©geket tartanak a csoportjaikban. Megismertetik a gyermekeket a boldogs√°g √∂sszetevŇĎivel, felt√©teleivel, ez√°ltal k√∂nnyebben fognak szemben√©zni a kih√≠v√°sokkal, megbirk√≥zni a probl√©m√°ikkal, nyitottabbak √©s toler√°nsabbak lesznek.

Szolg√°ltat√°saink

  • n√©pt√°nc
  • hittan
  • k√∂ly√∂ktorna
  • mini trambulin akrobatikus torna.

‚Äě Csin√°ljon b√°rmit, ami nyitogatja a szem√©t, szapor√≠tja a tapasztalatait. Ňź azt hiszi: csak j√°tszik. De mi m√°r tudjuk, mire megy a j√°t√©k, arra, hogy a vil√°gban otthonosan mozg√≥, eleven eszŇĪ √©s tev√©keny ember v√°lj√©k belŇĎle.”

                                                                                                               (Varga Domonkos)

[KezdŇĎlap] [Csoportjaink] [Aktualit√°sok] [El√©rhetŇĎs√©geink] [Alap√≠tv√°nyunk]